over onze leerwerkstages, dagbesteding en meewerkplekken

Onze sociale missie
BORO x Atelier is een sociaal en duurzaam naai- en verfatelier. Boro staat in het Japans voor ‘gebruik alles, verspil niets”. Daarom werken wij alleen met natuurlijk textiel, verven we natuurlijk en circulair, en bieden kansen aan mensen om zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Zo verspillen we geen grondstoffen, en geen talent!

Meewerken en Meewerken Plus
Sinds 2023 biedt BORO x Atelier Meewerkplekken en Meewerken Plus pakketten aan in het kader van de WMO arbeidsmatige dagbesteding. Deze plekken zijn bedoeld voor mensen die om verschillende redenen nu niet aan het werk zijn, en graag een stap(je) willen maken om in de toekomst wel weer te gaan werken of een opleiding te volgen. Iedereen is welkom!

In ons atelier werken de deelnemers aan hun persoonlijke doelen, vergroten hun sociale vaardigheden en netwerk, en leren de kneepjes van de ambachten naaien en natuurlijk verven. Hiernaast zijn er in ons bruisende atelier nog heel veel andere dingen te doen, zoals het maken van de wekelijkse soep op dinsdag, helpen bij klusjes in en rond het atelier, of helpen bij verschillende (buurt)projecten die we organiseren.

Het unieke aan ons atelier is dat de deelnemers echt mooie producten van goede kwaliteit maken! In ons atelier laten we zien hoe je ook kan verven met avocadopitten, uienschillen, en koffieresten.
Zo verrassen we deelnemers en maken ze producten waar ze ook trots op kunnen zijn!

Heb jij interesse om een keer langs te komen en kennis te maken? Of wil je iemand doorverwijzen? Stuur dan een email naar lotje@boroatelier.nl

rashed boro atelier

“Als voormalig kleermaker haal ik hier mijn hart op. Zet mij achter de naaimachine en ik ben blij. Maar soms moet er ook geverfd worden of upcyclen we textielafval tot nieuwe producten. Zoals onlangs banners van een hockeyclub, daar hebben we tassen van gemaakt voor de hockeysticks. Ik doe het allemaal en vind het fijn om weer bezig te zijn. En de mensen hier zijn ook heel aardig. We drinken samen koffie, we lunchen samen en ook buiten werktijd helpen we elkaar zoals soms, zoals laatst toen een collega ging verhuizen. Ik merk dat mijn Nederlandse taal langzaam beter wordt. Al praat ik met mijn Koerdische collega stiekem alleen maar Arabisch haha.”
Rashed, medewerker in het Atelier

“BORO x Atelier is een soort van veilige mini-samenleving. Er werken allemaal mensen met verschillende achtergronden en verhalen met elkaar samen. Het leuke is dat niemand alleen docent of deelnemer is, omdat we allemaal van elkaar leren.”
Raldi, medewerker in het Atelier

BORO x Atelier maakt deel uit van het samenwerkingsverband Sociale Firma’s Amsterdam. Gezamenlijk bieden we WMO Meewerken en Meewerken Plus trajecten aan bij duurzame ondernemingen in de creatieve en maaksector. Onze partners zijn Rambler, Roetz Bikes, CRE8, Basic Activering.

Privacy beleid 
Klachtenmanagement procedure
Klachtenformulier