Over onze leerwerkstages, dagbesteding en meewerkplekken

 

Onze sociale missie 

BORO x Atelier is een sociaal en duurzaam naai- en verfatelier. Boro staat in het Japans voor “gebruik alles, verspil niets”. Daarom werken wij alleen met natuurlijk textiel en kleuren we natuurlijk en circulair. Hiernaast bieden we kansen aan mensen om zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Zo verspillen we geen grondstoffen, en geen talent!
Op weg naar werk in ons naai- en verfatelier

BORO x Atelier biedt maaktrajecten aan mensen die om verschillende redenen nu niet aan het werk zijn. Onze deelnemers willen graag een stap(je) maken om in de toekomst wel weer te gaan werken, een deelcertificaat of opleiding te gaan volgen, vrijwilligerswerk te doen, of een andere passende vervolgstap te maken. Iedereen is welkom!

In ons atelier werken we aan persoonlijke doelen en leren deelnemers de kneepjes van de ambachten naaien en natuurlijk verven. BORO x Atelier specialiseert in het verven met natuurlijke grondstoffen en reststromen, zoals avocadopitten, uienschillen en koffieresten. In het atelier maken we samen mooie, duurzame producten, voor echte klanten! 

We hebben verschillende trajecten:

 • Arbeidsmatige dagbesteding vanuit de WMO Meewerken en Meewerken Plus.
 • Leer/werktrajecten in samenwerking met het WPI, van de Gemeente Amsterdam.
 • Hiernaast hebben we plekken beschikbaar voor vrijwilligers en voor stagiaires.

  Hoewel er veel verschillende doelgroepen meedraaien bij BORO x Atelier, werkt iedereen gelijkwaardig met elkaar samen. Zo leren we van elkaar en vergroot je jouw sociale netwerk. Naast het naaien en verven zijn er nog andere dingen te doen. Je kan ook helpen met het maken van soep, met klusjes in en rond het atelier, of bij de buurtprojecten en workshops die we organiseren.

  Bij BORO x Atelier bieden we:

  • Een creatieve en leerzame plek om je klaar te stomen naar een volgende stap, zoals betaald werk of iets anders. 
  • Een traject op maat, in de vorm van arbeidsmatige dagbesteding, een leerwerktraject, vrijwilligerswerk of stageplek. 
  • Persoonlijke begeleiding om samen te werken aan de toekomst. 
  • Vaardigheden opdoen in de ambachten van naaien en natuurlijk verven.
  • Nederlandse les (indien nodig)
  • Mogelijkheid om een deelcertificaat bij het ROC te behalen, niveau 2 opleiding basis medewerker fashion.
  • Zelfgemaakte soep op dinsdag en een dagelijkse lunch met iedereen. 
  • Een gezellig team waarmee we samen groeien. 

  Wat vragen we?

  • Beschikbaarheid van 16 uur in de week,  of opbouwen naar 16 uur of meer. 
  • Motivatie om te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. 

  Heb jij interesse om een keer langs te komen en kennis te maken? Of wil je iemand doorverwijzen? 

  Neem voor een kennismakingsgesprek of meer informatie contact met ons op via info@boroatelier.nl of telefonisch op 020 3705 873.

  Langskomen bij ons atelier kan van maandag t/m vrijdag. Je vindt ons op de:

  Ferdinand Huyckstraat 24, 1061 HW, Amsterdam. 

   

  Deelnemers aan het woord:

  rashed boro atelier

  “Als voormalig kleermaker haal ik hier mijn hart op. Zet mij achter de naaimachine en ik ben blij. Maar soms moet er ook geverfd worden of upcyclen we textielafval tot nieuwe producten. Zoals onlangs banners van een hockeyclub, daar hebben we tassen van gemaakt voor de hockeysticks. Ik doe het allemaal en vind het fijn om weer bezig te zijn. En de mensen hier zijn ook heel aardig. We drinken samen koffie, we lunchen samen en ook buiten werktijd helpen we elkaar zoals soms, zoals laatst toen een collega ging verhuizen. Ik merk dat mijn Nederlandse taal langzaam beter wordt. Al praat ik met mijn Koerdische collega stiekem alleen maar Arabisch haha.”

  Rashed, eerst deelnemer en nu naaiassistent in bij BORO x Atelier

   

  “BORO x Atelier is een soort van veilige mini-samenleving. Er werken allemaal mensen met verschillende achtergronden en verhalen met elkaar samen. Het leuke is dat niemand alleen docent of deelnemer is, omdat we allemaal van elkaar leren.”

  Raldi, vrijwilliger bij BORO x Atelier

   

  Sociale Firma’s Amsterdam

  BORO x Atelier maakt deel uit van het samenwerkingsverband Sociale Firma’s Amsterdam. Gezamenlijk bieden we WMO Meewerken en Meewerken Plus trajecten aan bij duurzame ondernemingen in de creatieve en maaksector. Onze partners zijn Rambler, Roetz Bikes, CRE8 en Basic Activering.