BORO x Atelier is het enige sociale textielatelier en natuurlijk verfhuis dat zich richt op burn-out herstel. Onze unieke methode is gebaseerd op de helende kracht van het artistieke maakproces. 

Tijdens onze ontwikkeltrajecten werk je aan mentale weerbaarheid, fysieke gezondheid en leer je de fijne kneepjes van het textielvak, zoals stof knippen, naaien en verven. Je kunt bij ons terecht als je al veel weet over textiel, maar ook als je geen ervaring hebt en wél wil leren.

Over burn-out

Ruim 1,6 miljoen Nederlanders kampen met burn-outklachten. Dat is meer dan 20% van alle werkenden en de verwachting is dat deze cijfers de komende jaren stijgen. Niet alleen is een burn-out een onwenselijke en belemmerende ziekte voor jou als individu. Ook voor werkgevers en de maatschappij is het een probleem: burn-out kost 3,3 miljard euro aan verzuim per jaar. Burn-outs ontstaan doordat er op meerdere vlakken een te hoge belasting is op meerdere factoren. Deze factoren hangen samen met werk en werkdruk, de persoon en zaken die privé spelen, en maatschappelijke verwachtingen.

Een burn-out is een syndroom van (1) emotionele vermoeidheid of uitputting, in combinatie met (2) afstand nemen van het werk (distantie) en/of (3) weinig vertrouwen (meer) hebben in eigen functioneren. Bij een burn-out staat het chronische karakter (klachten duren langer dan zes maanden) en de extreme vermoeidheid, overspanning en uitputting op de voorgrond. Burn-out onderscheidt zich vanwege zijn ‘werkgerelateerdheid’ van vergelijkbare psychische problematiek als depressie en overspannenheid.

Unieke methode voor burn-out herstel

BORO x Atelier helpt mensen uit hun burn-out te komen, op een veilige en inspirerende manier. Onze unieke burn-out herstel methode is gebaseerd op de helende kracht van het artistieke maakproces. Door te werken met je handen ervaar je rust in je hoofd en zie je resultaat van jouw werk. Zo bouw je aan je eigenwaarde en komt er ruimte voor nieuwe perspectieven. 

In ons textielatelier en verfhuis leer je verschillende vaardigheden stap voor stap. Je werkt mee aan het maken van producten voor klanten en onze eigen webshop. Samen met je collega’s maak je circulaire producten en lever je een bijdrage aan een wereld die goed is voor mens en natuur. 

Ook vinden we gezonde voeding en fysieke gezondheid belangrijk. We zorgen dagelijks voor een gezonde vega(n) lunch.

Onze burn-out herstel methode passen we op maat toe in onze ontwikkeltrajecten.

Volg ons ontwikkeltraject

Wanneer je bij BORO wil werken aan je burn-out herstel, doe je dat via ons ontwikkeltraject. Tijdens het traject leer je textiele vaardigheden. Ook werken we aan mentale weerstand, geven we je handvatten hoe om te gaan met stress en geven we aandacht aan je fysieke gezondheid. We stemmen de trajecten op maat af op wat jij nodig hebt en wat jouw doelen zijn. 

Je kunt bij ons instromen via de WMO of WMO meewerken plus. Ook hebben we speciale pakketten voor werkgevers. Een ontwikkeltraject duurt minimaal 6 en maximaal 12 maanden. 

Na een ontwikkeltraject bij BORO kun je weer aan het werk of een andere passende volgende stap zetten.

Wil je hier meer over weten of je meteen aanmelden voor een ontwikkeltraject?

Neem contact met ons op via ontwikkelt@boroatelier.nl

Dankzij jullie atelier heb ik mijn vrolijke vrouw weer terug - de partner van één van onze deelnemers

Sociale Firma’s Amsterdam

BORO x Atelier maakt deel uit van het samenwerkingsverband Sociale Firma’s Amsterdam. Gezamenlijk bieden we WMO Meewerken en Meewerken Plus trajecten aan bij duurzame ondernemingen in de creatieve en maaksector. Onze partners zijn Rambler, Roetz Bikes, CRE8 en Basic Activering.